Skip Ribbon Commands
Skip to main content
​​​Felicitări tuturor celor 26 de echipe de la Informatică Economică care au participat la Innovation Labs Hackaton!

Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Programul sprijină generațiile tinere de noi antreprenori români prin crearea unei traiectorii experiențiale și a unei comunități de mentorat și sprijin în mediul de business.
Cu 11 ani în urmă, programul Innovation Labs și-a asumat provocarea de a consolida procesul de formare a noilor generații de antreprenori din România. De-a lungul anilor, în jurul programului s-a dezvoltat o comunitate națională de mari dimensiuni, cuprinzând atât ambasa​dori Innovation Labs în fiecare universitate parteneră, cât și absolvenți ai acestor universități, profesioniști din industria IT, specialiști din ecosistemul mai larg de antreprenoriat inovativ, investitori, antreprenori, actori din administrația publică și leadership de top ​din cadrul unora dintre cele mai mari corporații active pe piața din România.​
Fiind puternic ancorat în mediul universitar, prin intermediul cadrelor didactice și al cercetătorilor implicați direct, și având șansa mentorării unor tineri cu excelent potențial profesional, Innovation Labs a devenit un contributor semnificativ în ecosistemul de inovare. Abordarea sa de tip grassroots a dus, de-a lungul timpului, la identificarea și lansarea unui număr consistent de start-up-uri early stage, recrutate din peste 3.700 de participanți individuali, și 1.300 de echipe înscrise în Hackathoanele naționale. Dintre acestea, peste 520 de echipe au beneficiat de mentorat din partea reprezentanților partenerilor programului, precum și din partea reprezentanților ecosistemului de startup-uri de tehnologie, iar 188 dintre ele au ajuns pe scena Demo Day de-a lungul ultimilor 10 ani. Innovation Labs se mândrește cu un număr total de 61 de echipe de succes în piață, a căror valoare se ridică la aproape 200 de milioane de Euro.

 
Iată cele 7 echipe de la FEAA (toate de la specializarea Informatică Economică) care s-au calificat în programul național:
  • Idea Food (Baltatescu Madalina, Strainu Iraida, Musteata Costel, Prodan Octavian, Vasilache Vlad)
    Idea Food este o aplicație creată pentru a ajuta cofetăriile, patiseriile și brutăriile să gestioneze mai eficient stocurile de produse apropiate de termenul de valabilitate. Aplicația mobilă își propune să reducă risipa din domeniul alimentar, prin intermediul unei platforme intuitive și ușor de utilizat. Această platformă generează automat alerte atunci când un produs se apropie de termenul de valabilitate, astfel încât utilizatorii să poată lua măsuri pentru a evita risipa. De asemenea, aplicația oferă și funcții avansate, precum rapoarte detaliate despre stocurile de produse și istoricul alertelor. Prin utilizarea Idea Food, entitățile interesate pot economisi bani și resurse.
  • Eventify (Manolea Alexandru-Costel, Pascal Tudor, Pintilii Crina-Izabela, Ionescu Teodor, Rosca-Bradatan Cristian)
    Eventify ​este o aplicație destinată organizării evenimentelor, care își propune să ofere un asistent virtual pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze cu ușurință etapele organizatorice. Cu ajutorul Inteligenței Artificiale, aplicația pune întrebări despre eveniment, temă, locație, numărul de invitați, preferințe de mâncare și băutură, sugerând opțiuni potrivite pentru fiecare aspect al evenimentului. Astfel, produsul Eventify este destinat persoanelor care doresc să organizeze rapid și cu ușurință un eveniment, cum ar fi o zi de naștere, o nuntă, un botez sau orice alt tip de eveniment.
  • DressMate (Pislaru Alex, Belciug Ovidiu, Bocan Alexandra, Aonicesei Emma, Ghionea Alexandru)
    DressMate este o aplicație Web inovatoare, creată pentru a revoluționa modul în care ne îmbrăcăm. Această aplicație își propune să ofere o soluție simplă și eficientă pentru probarea hainelor, folosind tehnologia 3D. Astfel, DressMate va permite utilizatorilor să își creeze propriul avatar, customizat în funcție de dimensiunile corporale și de alte preferințe fizice, pentru a mixa și a asorta ținutele într-un mod ușor și rapid. În acest sens, utilizatorii își vor putea încărca hainele lor preferate în aplicație, având acces la o imagine generală rapidă în mediul virtual asupra sinelui.
  • Dream Team (Stancu Alina, Pintilie Ana, Bucătaru Cosmina, Murariu-Gaburiac George)
    Start-up Dream Team propune o aplicație mobilă numită „SeeYa!” destinată îmbunătățirii comunicării și interacțiunii între grupurile de prieteni. Produsul celor de la Dream Team vine în ajutorul utilizatorilor prin simplificarea procesului de organizare a întâlnirilor și a activităților comune. Prin intermediul algoritmilor avansați de planificare și gestionare a timpului, utilizatorii vizați își pot petrece timpul împreună fără a întâmpina dificultăți în a găsi ocazia și modul potrivit de a interacționa. Astfel, beneficiul utilizatorilor constă într-o comunicare mai eficientă și într-o organizare mai ușoară a activităților comune, ceea ce duce la o creștere a satisfacției și a calității timpului petrecut împreună.
  • Smart Money (Ionel-Dolhescu Cristian, Adomnoaie Delia-Paula, Nitica Cristina, Chelariu Gabriela Mihaela, Moroz Marius)
    Smart Money este un site online dedicat educației financiare pentru copii. Acesta oferă cursuri structurate pe categorii de vârstă, cu aprofundare prin jocuri interactive și recompense la finalul fiecărui capitol, pentru a oferi copiilor șansa de a înțelege educația financiară într-un mod distractiv și interactiv. Utilizatorii vizați sunt copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar beneficiul lor din utilizarea produsului este învățarea conceptelor financiare de la o vârstă fragedă și accesarea tuturor acestor informații valoroase dintr-un singur loc, accesibil și ușor de navigat. Astfel, Smart Money îi ajută pe copii să înțeleagă concepte financiare importante, cum ar fi economisirea, gestionarea banilor și investițiile, pregătindu-i astfel pentru viitorul lor financiar.
  • SunWise (Alexuc Eduard, Ionita Alexandru, Ambrus Matei, Teleman Nicoleta, Lupancu Denisa)
    Start-up SunWise este o aplicație Web inovatoare care oferă consultanță energetică și ajută utilizatorii să găsească furnizori și echipamente avantajoase. Prin intermediul acestei aplicații, utilizatorii pot obține informații detaliate despre consumul lor de energie și pot primi sfaturi personalizate pentru a reduce costurile. De asemenea, SunWise oferă o platformă sigură și ușor de utilizat pentru a găsi furnizori și echipamente mai eficiente energetic, ceea ce poate duce la economii semnificative pe termen lung. Cu SunWise, utilizatorii pot economisi bani și pot contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea consumului de energie.
  • AUTISmize (Rîpă Cristina-Petronela, Musteață Alina, Petrașuc Maria, Dombrovschi Alesandra-Maria, Achițeni Geanina-Ionela)
    Start-up AUTISmize este o aplicație mobilă destinată conectării părinților copiilor cu autism fiind ajutați de specialiști din domeniu. Scopul acestei aplicații este de a oferi o soluție eficientă și accesibilă pentru părinții care doresc să își ajute copiii să se dezvolte și să învețe într-un mod mai eficient. AUTISmize propune utilizarea de smartphone-uri și brățări smart pentru a permite părinților să monitorizeze și să înregistreze progresul copiilor lor, precum și să comunice cu specialiștii în domeniu. Prin soluția propusă, părinții pot avea acces la informații și sfaturi de la specialiști în timp real, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții copiilor lor. De asemenea, specialiștii pot monitoriza progresul copiilor și pot oferi sfaturi personalizate pentru fiecare caz în parte.

Echipele au fost coordonate de lect.univ.dr. Patricia Bertea

Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Programul sprijină generațiile tinere de noi antreprenori români prin crearea unei traiectorii experiențiale și a unei comunități de mentorat și sprijin în mediul de business.

Cu 11 ani în urmă, programul Innovation Labs și-a asumat provocarea de a consolida procesul de formare a noilor generații de antreprenori din România. De-a lungul anilor, în jurul programului s-a dezvoltat o comunitate națională de mari dimensiuni, cuprinzând atât ambasadori Innovation Labs în fiecare universitate parteneră, cât și absolvenți ai acestor universități, profesioniști din industria IT, specialiști din ecosistemul mai larg de antreprenoriat inovativ, investitori, antreprenori, actori din administrația publică și leadership de top din cadrul unora dintre cele mai mari corporații active pe piața din România.

Fiind puternic ancorat în mediul universitar, prin intermediul cadrelor didactice și al cercetătorilor implicați direct, și având șansa mentorării unor tineri cu excelent potențial profesional, Innovation Labs a devenit un contributor semnificativ în ecosistemul de inovare. Abordarea sa de tip grassroots a dus, de-a lungul timpului, la identificarea și lansarea unui număr consistent de start-up-uri early stage, recrutate din peste 3.700 de participanți individuali, și 1.300 de echipe înscrise în Hackathoanele naționale. Dintre acestea, peste 520 de echipe au beneficiat de mentorat din partea reprezentanților partenerilor programului, precum și din partea reprezentanților ecosistemului de startup-uri de tehnologie, iar 188 dintre ele au ajuns pe scena Demo Day de-a lungul ultimilor 10 ani. Innovation Labs se mândrește cu un număr total de 61 de echipe de succes în piață, a căror valoare se ridică la aproape 200 de milioane de Euro.