Skip Ribbon Commands
Skip to main content​​​Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi prin Facultatea de Economie și Administrarea Aface​rilor este parteneră în cadrul unui nou proiect Erasmus+ intitulat Global Citizenship and Diversity Management (GC&DM) Skills in Higher Education (acronim GLOBDIVES).

În perioada 13-14 octombrie 2022, FEAA a găzduit întâlnirea intermediară a proiectului, la care au participat 7 reprezentanți internaționali ai universităților partenere, Finlanda, Germania, Lituania și Spania. Întâlnirea a avut drept scop analiza activităților desfășurate până în acest moment, precum și stabilirea pașilor viitori de urmat. S-au prezentat rezultatele parțiale cu privire la primele două produse intelectuale ale proiectului: dezvoltarea unui set comun de instrumente pedagogice de predare într-un mediu academic divers (Common European Pedagogical Toolkit and Framework for course design on GC&DM); un curs opțional de 5 credite despre cetățenia globală și managementul diversității (5-ECT Course Content on Global Citizenship and Diversity Management); și s-a lucrat la pregătirea celui de-al treilea produs intelectual: un set de instrumente pentru profesori care să sporească gradul de conștientizare cu privire la diversitate și incluziune în cadrul metodelor și activităților de învățare/predare (TTT toolkit for raising awareness about diversity and inclusion in teaching practices).

UAIC este lead​erul dezvoltării celui de-al treilea produs intelectual.

GLOBDIVES se axează pe probleme ale diversității din mediul academic legate de etnicitate, rasă, naționalitate, identitate, gen și orientare sexuală. Proiectul își propune să promoveze și să crească conștientizarea importanței din ce în ce mai mari a incluziunii și a managementului diversității în instituțiile de învățământ superior.

Proiectul GLOBDIVES este dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus+ Parteneriate de cooperare în Învățământul superior. Partenerii proiectului sunt: Kauno Kolegija (Lituania – coordonatorul proiectului), LAB University of Applied Sciences (Finlanda), Hochschule fuer Technik und Wirtschaft des Saarlandes (Germania), Universidad de Vigo (Spania)

​​