Sign In

Centrul de Testare Acreditat ECDL38 - Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi

  • Portal FEAA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări și numără până în prezent 13 milioane de persoane înregistrate în program.
Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare şi reprezintă pentru deţinător o dovadă că are o calificare recunoscută, relevantă şi garantată.

Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

În afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL - International Computer Driving Licence.

Informaţii complete despre standardul ECDL puteţi obţine pe site-ul ECDL România.
Informaţii despre activitatea centrului nostru puteţi obţine telefonic la 0232-201418
sau prin email la ecdl@feaa.uaic.ro

 Modulele examenului ECDL

 

 Paşii către Permisul ECDL

-Vă creaţi Profilul ECDL Online, completând formularul de aici 

-Pentru a putea susţine examene trebuie să achiziţionaţi de la oricare Centru de Testare Acreditat ECDL o serie de înscriere generală unică. Un candidat care are o serie de înscriere generală unică poate susține examene în cadrul oricărui Centru de Testare Acreditat ECDL. Seria de înscriere nu are o perioadă de valabilitate stabilită. Candidatul căruia i s-a alocat o serie de înscriere generală unică poate să susțină oricare dintre examenele aferente modulelor ECDL oricând doreşte. 

-Pentru a susţine examenele trebuie să vă înscrieţi în timp util la centrul nostru de testare şi să achitaţi taxa de examinare. Examenul se susţine pe calculator la sediul nostru şi este promovat dacă s-a obţinut un punctaj minim de 75%. Dacă nu promovaţi examenul (înclusiv din raţiuni de absenţă) trebuie să achitaţi din nou taxa de examinare aferenta. Într-o sesiune de examene puteţi susţine câte şi care module vreţi, cu condiţia să vă fi înscris din timp pentru ele; nu vă puteţi modifica lista modulelor în ziua examenului. Examenele se pot susţine în limba română și în limba engleză (dar trebuie să anunţaţi în avans dacă doriţi limba engleză). Data următorului examen va fi anunţată în curând.

-Dacă doriţi cursuri, acestea se plătesc suplimentar. În curând vom demara înscrierile. Nu este obligatorie participarea la cursuri pentru promovarea examenelor ECDL, iar participarea la cursuri fără promovarea examenelor nu conferă vreo formă de certificare. Deşi centrul nostru are disponibilitatea pentru a organiza şi alte variante, în general avem cerere doar pentru cursuri pentru ECDL Standard (modulele Start+Prezentări, Baze de Date şi IT Security). Dacă sunteţi o firmă şi aţi dori ceva adaptat nevoilor dumneavoastră, luaţi legătura cu noi.

-În momentul promovării celor 7 module aferente certificării Standard (sau la cerere, când ati promovat modulele necesare oricărui alt tip de certificare), centrul nostru face demersurile necesare primirii Certificatului ECDL.

 Costuri

Crearea Profilului ECDL Online: gratuit. Click aici.
​Seria de înscriere generală unică: 161 lei, respectiv 131 lei pret cu reducere.
Susţinerea unui modul de examinare: 60 lei, respectiv 50 lei cu reducere.
Cursuri ECDL Standard: 400 lei, respectiv 500 lei cu reducere
Taxa de eliberare a permisului ECDL: 25 lei.

Pretul redus este valabil pentru următoarele categorii de candidaţi:

  • elevi din învățământul preuniversitar
  • studenți cu carnet sau legitimație de student
  • șomeri cu carnet de șomer
  • persoane cu dizabilități cu certificat de handicap
  • pensionari cu cupon pensie

 Tipuri de certificări