​​​Pentru a respecta obligațiile legale privind monitorizarea activității în rețeaua FEAA, "Departamentul" Server Rețea a implementat încă de anul trecut, ​cu acordul Decanatului, filtrarea accesului la Internet prin wireless/cablu pe baza adresei MAC. 

Restricția se aplică atât studenților cât și cadrelor didactice. 


Pentru a respecta cererile legale (inclusiv GDPRul), au fost sterse toate inregistrarile ​MAC ale studentilor inmatriculati in 2018-2019. 

Studenții care doresc acces la internet prin sistemul wireless FEAAW sau prin conectarea la un cablu din laboratoare, trebuie sa se reînscrie.


Informații pentru studenți: Adresa MAC este proprie placii de rețea a unui echipament IT, fie el laptop, mobil sau tableta. V-o puteti afla urmând ghidul de aici (pentru mai multe sisteme) sau aceste instrucțiuni (pentru Windows). Studenții trebuie sa completeze acest chestionar pentru a se înregistra (completarea chestionarului înseamnă acceptarea condițiilor menționate cu bold mai jos pe această pagină). Echipamentele care nu sunt înregistrate se vor putea conecta la FEAAW, dar nu vor putea accesa decat serverele interne FEAA (Elearning, Portal, s.a.).

Informații pentru cadrele didactice FEAAau fost postate în secțiunea Profesori. Dacă ați avut internet prin wireless anul trecut, NU trebuie să vă reînscrieți.


Nu uitați că accesul este oferit în condițiile respectării ​Regulamentelor ​în vigoare privind resurselor informatice din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza".

Este răspunderea utilizatorilor să aibă calculatoarele scanate, 
să oprească torrentele, 
ș
i să nu acceseze link-uri care duc către conținut neacademic.

Este obligația utilizatorilor să-și protejeze calculatoarele prin antiviruși și programe de tip firewall!
FEAA ia măsurile necesare pentru protecția față de atacuri din exterior sau pentru atacuri de pe echipamentele proprii conectate la rețea,
dar cum are instrumente limitate de intervenție pe echipamentele utilizatorilor, 
nu își poate asuma nicio răspundere pentru eventualele atacuri și/sau infecții provenite de la alți utilizatori conectați la sistemul de wireless.