INVITAȚIE PARTICIPARE – COMPETIȚII EUROPENE JUNIOR ACHIEVEMENT DE ANTREPRENORIAT: 

BUSINESS PLAN CHALLENGE ȘI COMPANY OF THE YEAR 2018 

Ne face o deosebită plăcere să invităm studenții din toate facultățile din universitatea pe care o reprezentați să participe la cele două Competiții Europene de Antreprenoriat, pe care Junior Achievement le organizează în 2018: Business Plan Challenge și Company of the Year. 

În cadrul acestor competiții, tinerii au șansa să-și dezvolte competențe antreprenoriale și să-și testeze ideile de business. În anii anteriori, participanții au impresionat juriul cu start-up-uri inovatoare dintr-o gamă largă de domenii, de la agribusiness și industrii creative, la inginerie și științe aplicate. 

La Business Plan Challenge se pot înscrie studenții care doresc să dezvolte un concept de business, pe care ulterior să îl și testeze pe piață, prin lansarea și conducerea unui start-up. Dintre planurile înscrise, vor fi selectate cele mai bune 20 pentru dezvoltare în cadrul incubatorului de afaceri JA BizzFactory™ și pentru faza națională JA Company of the Year (ediția a XVIII-a în România). 

Astfel, sub îndrumarea profesorului coordonator și a consultanților voluntari din business, tinerii vor trece prin toate etapele pilotării afacerii, de la realizarea unei cercetări de piață și crearea unei versiuni reale a produsului/serviciului oferit sau a unui prototip, până la interacțiunea cu piața și realizarea unei vânzări. 

Participanții cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii în valoare totală de 25.000 EUR (burse de participare la Școala de vară Next Generation Leaders Forum, Ontario, Canada, august 2018). Echipa câștigătoare a finalei naționale se va califica și va participa la finala europeană a competiției – European Enterprise Challenge, iunie 2018, Riga, Letonia. 

​Din cadrul universității se pot înscrie, în perioada 12​-26 februarie 2018, mai multe echipe (fiecare formată din 2-6 studenți, 19-30 ani) sub îndrumarea profesorului coordonator ales. 

Informații despre procedura de înscriere la competiții, regulament și materialele de pregătit se regăsesc la adresa: https://www.jaromania.org/competitii/ja-business-plan-challenge-2018